Hirdetés
Brassói

Brassói

Az igazi. Az eredeti. A lehető legfinomabb. A legklasszikusabb. A legozosabb!!! Hagyományörző napokra!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A hagymát, paprikát apró kockára, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A seretéshúst megpucoljuk és szintén csíkokra vágjuk.

A burgonyát héjában megfőzzük, teljesen kihűtjük, majd meghámozzuk és kockára vágjuk. Célszerű a burgonyát már előző nap elkészíteni és hűtőben tárolni.

A szalonnát kisütjük, a hagymát a paprikával együtt hozzátesszük, megpirítjuk, kis vizet aláöntve puhítjuk, majd zsírjára sütjük.

A húst hirtelen átsütjük, megfűszerezzük majorannával, fokhagymával és sózzuk, borsozzuk. Eközben a krumplikockákat az olajban aranysárgára sütjük, majd a húshoz keverjük, rögtön tálaljuk.

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

60 dkg burgonya (nem lisztes fajta)
50 dkg sertés szűzpecsenye
10 dkg füstölt szalonna
1 db hagyma
1 db paprika
2 gerezd fokhagyma
1 tk majoranna
őrölt bors
0.5 l napraforgóolaj a sütéshez

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés