Hirdetés

Bakonyi borda

Bakonyi borda
Készítette:HossoAni
Elkészítés ideje: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Hozzávalók

25 dkg erdei gomba vagy champinon
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
8 szelet kicsontozott sertésborda
4-5 ek. liszt
5 ek. napraforgó olaj
1 ek. margarin
édesnemes pirosparika ízlés szerint

őrölt feketebors
2 dl tejföl

Elkészítés

Előkészítés:
A gombát megtisztítjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük. A paprikát, paradicsomot megmossuk, a paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.

Elkészítés:
A hússzeleteket leöblítjük, papírkendővel megtörölgetjük, megszórjuk sóval és (frissen) őrölt borssal, lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róluk.
Az olajat a margarinnal nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, hirtelen elősütjük benne a húst, majd áttesszük egy nagyobb edénybe.
A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát, rádobjuk a gombát, a paprikát és a paradicsomot, 3-4 percig erős tűzön pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadunk 1-2 dl vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk, és a húsra öntjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön kb. 30 perc alatt puhára pároljuk.
A tejfölt elkeverjük, 1 kk. liszttel, a mártáshoz adjuk, összeforraljuk.

Tálalás

A hússzeleteket előmelegített tálra szedjük.
Galuska illik hozzá, de petrezselymes párolt rizzsel, rizibizivel is köríthetjük.
Külön tálkában további tejfölt kínálhatunk hozzá.

Hirdetés
Hirdetés