Hirdetés
Ázsiai fűszerezésű oldalas gyökérzöldséggel sütve

Ázsiai fűszerezésű oldalas gyökérzöldséggel sütve

Tipikus OZ-féle étel. Alaposan megfűszerezte, a kalóriákat viszont egészen szűken mérte. Inkább hidegebb napokra ajánljuk. Akkor is ebédre, mert valahogy déli hangulata van. Talán azért, hogy miközben az ízek harmóniáját élvezzük, legyen alkalmunk a kinti tájat is csodálni.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 3 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A zöldséget nagyobb hasábokra daraboljuk, a hagymát negyedeljük. A fűszerkeverék hozzávalóit alaposan összekeverjük. Az oldalast a csontközökben elvágjuk. Egy keverőtálban a húsokat és a zöldséget a fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük ízlés szerint, de úgy, hogy mindenhova jusson belőle, és sózzuk kissé. (Ha a fűszerkeverékből marad, más ételekhez felhasználhatjuk, addig hűtőszekrényben tároljuk.) Egy magas peremű tepsibe rakjuk a zöldséges húst, aláöntjük a bort és a vizet. Ügyeljünk rá, hogy a vizet öntve, le ne mossuk a fűszereket a húsról! Alufóliával lezárjuk a tepsit, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 30 perc után 150 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és kb. 1,5 órát sütjük. Közben elkészíthetjük a rizst is, amihez olyan lábast választunk, amely a fedőjével együtt sütőbe tehető (azaz nincsenek hőre lágyuló részei). A lábasban felforrósítjuk a vajat, átforrósítjuk rajta a rizst, felöntjük a vízzel, és sózzuk. Ha felforrt, lefedjük, majd szintén a 150 fokos sütőbe tesszük, ahol 20 percig pároljuk.

Ha a hús sütési ideje lejárt, levesszük róla a fóliát, ellenőrizzük, hogy a hús és a zöldség puha-e, ha igen, akkor 200 fokra melegítjük a sütőt, és kb. 30 perc alatt megpirítjuk a húsos zöldséget.

Tálalás

A rizsből halmot teszünk a tányérra, melléfektetjük a húsdarabokat és a zöldségeket, és meglocsoljuk a sütésből visszamaradt lével.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 kg sertésoldalas
25 dkg sárgarépa
25 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
25 dkg paszternák
25 dkg hagyma
3 dl fehérbor
3 dl víz
ázsiai fűszerkeverék

Ázsiai fűszerkeverékhez

6 ek szójaszósz
3 ek worcestershire szósz
3 ek ketchup
1 tk curry
1 tk kurkuma
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt bors
1 tk őrölt chilipaprika
1 kk őrölt szerecsendió
1 ek friss gyömbér
reszelve
6 db áttört fokhagymagerezd

Rizshez

1.5 dl rizs
3 dl víz
vaj

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés