Hirdetés

Aszalt szilvával töltött sertéskaraj

Aszalt szilvával töltött sertéskaraj
Készítette:HossoAni
Elkészítés ideje: 100 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Hozzávalók

2 szelet karaj/fő
vörösbor
1 csomag magozott aszalt szilva
bacon
napraforgó olaj
só,
őrölt feketebors

Elkészítés

A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
A zacskó aszalt szilvát felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje, felforraljuk, főzzük pár percig, és hagyjuk a lében kihűlni.
Következik a tekerés. A karajszeletekre 3-4 szem aszalt szilvát teszünk, feltekerjük, és bacon szalonnával is áttekerjük. Nem kell megtűzni!
Pici olajat csurgatunk a sütőedény aljára, belepakoljuk a tekercseket, pici vizet öntünk alá, és alufóliával befedve jól megpuhítjuk (170 C). Kb. 1-1,5 óra sütés után az alufóliát levesszük, feltekerjük a sütőt 200 C-ra és pár percig pirítjuk a szalonna miatt, de vigyázva, mert kiszáradhat.

Tálalás

Burgonyapürével tálaljuk.

Hirdetés
Hirdetés