Hirdetés

Almás-sajtos sertésborda

Almás-sajtos sertésborda
Készítette:HossoAni
Elkészítés ideje: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Hozzávalók

8 szelet kicsontozott sertésborda
2 gerezd fokhagyma
1 ágacska rozmaring (10 cm-es)
4 közepes alma
só, őrölt feketebors
2 ek. finomliszt
2 ek. napraforgó olaj
2 ek. vaj/margarin (3 dkg)
10 dkg ementáli sajt

Elkészítés

A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, folpackkal letakarva szelíden kiverjük
Mindkét oldalukon sóval, borssal, kevéske liszttel meghintjük.
A fokhagymát meghámozzuk, a rozmaringágacskát leöblítjük.
Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk, 1 cm vastagon felkarikázzuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a sertésbordákat, melléjük dobjuk a fokhagymát és a rozmaringot. Mindkét oldalukon pirosra sütjük (3-3 perc), aztán egyenesen egy lapos sütőedénybe sorakoztatjuk őket – ebben fogjuk tálalni is.
Kidobjuk a pecsenyeléből a fokhagymát és a rozmaringot, hozzáadjuk a vajat/margarint, és szép sorjában pirosra sütjük benne az almakarikákat.
Mindegyik hússzelet tetejére 1-1 szépséges almakarikát fektetünk, a maradékot köréjük-melléjük rendezzük.
A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, és az almás hús tetejére szórjuk.
A pecsenyelét aláöntjük.
Betesszük a sütőbe, de csak annyi időre, amíg a sajt aranysárgára nem pirul.

Tálalás

(Zelleres) krumplipürével tálaljuk.

Hirdetés
Hirdetés