Foszlós bélű fonott kalács

Foszlós bélű fonott kalács

Egyben ünnepi és mindennapi. Húsvét elképzelhetetlen nélküle, de sok gyermek kedvence mézzel, lekvárral, nutellával vagy csak úgy magában. Most megnézheti, hogy tulajdonképpen mennyire egyszerű elkészíteni! Lehet, hogy legközelebb már nem a közértben kerül a kosarába?

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 25 perc + 2 óra kelesztés + 90 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

Az élesztőt belemorzsoljuk 1 dl langyos tejbe, beledobunk egy kockacukrot, és megszórjuk liszttel. Letakarjuk, és megvárjuk, amíg az élesztő felhabosodik. Ez idő alatt megolvasztjuk a vajat, és a felét hozzákeverjük a maradék tejhez, a cukorhoz, a reszelt citromhéjhoz és a három tojás sárgájához.

 A lisztet egy nagy tálba tesszük, a közepére mélyedést alakítunk ki, és beleöntjük a cukros-vajas-tojásos tejet és a megkelt élesztős tejet is. Alaposan összegyúrjuk, és közben hozzáadagoljuk az olvasztott vaj másik felét is. Az így kapott tésztát letakarjuk, és körülbelül két órát kelesztjük.

 A kelesztés végén, átgyúrjuk a tésztát, hozzákeverjük az előzőleg beáztatott mazsolát is, de ezt ízlés szerint elhagyhatjuk (ez esetben viszont akár 15 dkg cukrot is beletehetünk a tésztába,hogy kellően édes legyen). A tésztát három részre osztjuk