Hirdetés
Csirkegolyó

Csirkegolyó

Kis falatkákat gyártunk, olyasmit, amit nehéz abbahagyni; olyasmit, ami mellé jól jön egy kis gyöngyöző, hideg sör, vagy fröccs; olyasmit, amit a legjobb talán sportközvetítés közben falatozgatni; olyasmit, aminek örül a szurkoló társaság. Nosza!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 45 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

A csirkehúst és a többi hozzávalót az aprítógépbe tesszük, és krémesre kevertetjük. Mindazonáltal, hiába bízzuk a munka dandárját az aprítógépre, érdemes a hozzávalókat apróbb darabokra vágni, mielőtt a gépbe tesszük! Nedves vagy olajos kézzel kis golyókat készítünk a masszából, ezeket bepanírozzuk, azaz először lisztbe, majd felvert tojásba, végül prézlibe hengergetjük, majd bő olajban kisütjük.

Megjegyzés: a filmen OZ és Sanyi megkóstolja a nyers masszát. Kérjük, otthon ne tegye: a nyers szárnyas rendkívül szalmonella-veszélyes!

Tálalás

Hidegen vagy melegen egyaránt fogyasztható. Jó társaságban, kellemes italokkal kísérve!

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

40 dkg csirkemellfilé
15 dkg parmezán sajt
3 ek zsemlemorzsa
2 db tojás
2 ek zöld olívabogyó
1 kk fokhagyma granulátum
1 kk hagyma granulátum
őrölt bors
2 ek olívaolaj

Panírozáshoz:

3 db tojás
30 dkg zsemlemorzsa
30 dkg liszt
1 tk só

Sütéshez:

1 l napraforgó olaj

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés