Hirdetés
Crostini balzsamecetes hagymás raguval

Crostini balzsamecetes hagymás raguval

Férfiasan hagymás, nőiesen "balzsamos"; férfiaknak focimeccshez, nőknek a teraszra csacsogni. Klisé? Persze! De azért megkóstolandó klisé!!!!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A hagymás ragu elkészítése:
A hagymákat félbe vágjuk, és nagyon vékonyan felszeleteljük. Az olívaolajban félpuhára dinszteljük úgy, hogy a balzsamecettel mindig kicsit felöntjük, majd újra beforraljuk. A paradicsomokat kimagozzuk, salátacentrifugában leszárítjuk, a ruccolát megmossuk, szárítjuk, kicsit összevágjuk. A paradicsomot a hagymához adjuk. Sózzuk, fűszerezzük oregánóval. Hozzáadjuk a ruccolát. Épp csak hagyjuk felforrni.

Crostini elkészítése:
A bagettet ferdén karikára vágjuk, a kenyérpirítóban megpirítjuk; ráteszünk a raguból, reszelt parmezánnal megszórjuk, és a kis grillsütőben kicsit átmelegítjük.

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Balzsamecetes hagymás raguhoz

3 db hagyma
0.5 dl olívaolaj
2 db paradicsom
2 maroknyi ruccola
1 kk oregánó
kb.
0.5 dl vörös balzsamecet

Crostinihez

fenti mennyiségű ragu
1-
2 db bagett
10 dkg parmezán sajt

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés