Hirdetés
Bazsalikomos szendvicskrém

Bazsalikomos szendvicskrém

Nyári estékre, kerti partikra, hőségre. Friss, üde és hangulatos ez az olaszos ízesítésű szendvicskrém.

Bezárás
Elkészítés ideje: 10 perc + 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót és a tejfölt simára keverjük - ha lehet turmixgéppe - a sóval, a bazsalikommal és az apróra vágott fokhagymával. A beáztatott zselatint két evőkanál forró vízben feloldjuk, rögtön hozzáadjuk a tejfölös túróhoz, és jól elkeverjük. Erős kevergetés közepette, vagy további turmixolással, hozzáadagolunk szép lassan két-három evőkanálnyi olívaolajat. Lefedve, hűtőszekrénybe tesszük legalább egy órára.

Tálalás

Bagettet vagy szendvicskenyeret megkenünk vajjal, majd a szendvicskrémmel. Erre nagyon vékony paradicsomszeleteket teszünk, megsózzuk, fokhagymás olívaolajjal megcsepegtetjük, friss bazsalikommal díszítjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

25 dkg tehéntúró
25 dkg tejföl
2 ek szárított bazsalikom
2 db zselatinlap
1 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz:

paradicsom
fokhagymás olívaolaj
friss bazsalikom

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés