
Bazsalikomos szendvicskrém
Nyári estékre, kerti partikra, hőségre. Friss, üde és hangulatos ez az olaszos ízesítésű szendvicskrém.
Elkészítés ideje:
10 perc + 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Elkészítés
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót és a tejfölt simára keverjük - ha lehet turmixgéppe - a sóval, a bazsalikommal és az apróra vágott fokhagymával. A beáztatott zselatint két evőkanál forró vízben feloldjuk, rögtön hozzáadjuk a tejfölös túróhoz, és jól elkeverjük. Erős kevergetés közepette, vagy további turmixolással, hozzáadagolunk szép lassan két-három evőkanálnyi olívaolajat. Lefedve, hűtőszekrénybe tesszük legalább egy órára.
Tálalás
Bagettet vagy szendvicskenyeret megkenünk vajjal, majd a szendvicskrémmel. Erre nagyon vékony paradicsomszeleteket teszünk, megsózzuk, fokhagymás olívaolajjal megcsepegtetjük, friss bazsalikommal díszítjük.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
25 dkg tehéntúró
25 dkg tejföl
só
2 ek szárított bazsalikom
2 db zselatinlap
1 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz:
paradicsom
fokhagymás olívaolaj
friss bazsalikom