Hirdetés
Avokádókrém mandulával

Avokádókrém mandulával

Igazi tavasz-hívogató, jókedvre derítő színe van ennek a szendvicskrémnek! No és az íze!!!! A harmónia maga!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 15 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

Az avokádót félbevágjuk, kivesszük a magját, egy kiskanállal kikaparjuk a belsejét, és aprítógépbe tesszük. Az olívaolajat lassan hozzáadva krémesre kevertetjük a géppel, majd egy keverőtálban összekeverjük a sóval, a borssal, a tabascóval és a zöldcitromok levével. Lehet kevésbé savanykásra ízesíteni, jó csípősre, vagy csak éppen pikánsra. Ha készen vagyunk az ízesítéssel, akkor egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk a mandulapelyhet, és az avokádókrémhez keverjük.

Tálalás

Bagettet vagy szendvicskenyeret megkenünk a krémmel, és kevés mandulapehellyel díszítjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 db avokádó
2 ek mandulapehely
1 tk olívaolaj
2 db zöldcitrom
őrölt bors
tabasco szósz, zöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés