Hirdetés
Rozmaringos párolt marhasült

Rozmaringos párolt marhasült

Ez a recept nagyban hozzásegítheti ahhoz, hogy meggyőződjön arról, kuktában főzve a marhahús is hamar porhanyóssá válik. Ha velünk főzi, nem fog csalódni!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 24 óra (pácolás) + 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Tejmentes étel

Elkészítés

A marhahúst bepácoljuk a fokhagymával, rozmaringgal, borssal, paradicsompürével 24 órára.

Szintén egy nappal korábban héjában megfőzzük a körethez szükséges burgonyát.

Másnap a húst besózzuk. Egy kuktafazékban felforrósítjuk az olívaolajat, és a húst körbesütjük rajta az apróra vágott hagymával együtt. Forró vizet öntünk alá, fűszerezzük a zöldborssal. A lé nagyjából a hús feléig érjen; amikor újra forr, lezárjuk az edényt a tetejével, és nagyjából egy órán át főzzük. Ha a hús már puha, kivesszük a léből; a lisztet csomómentesre keverjük az 1 dl vízzel, és ezzel a habarással sűrítjük a hús levét. Ha szükséges, utánaízesítünk cukorral és sóval. A húst szeleteljük, és visszatesszük a mártásba.

A körethez az előző nap megfőzött krumplit meghámozzuk, egyben hagyjuk, és egy teflonbevonatú wokban az olívaolajon körbepirítjuk, sózzuk.

Tálalás

A szeletelt húst a mártással tányérokra rendezzük, és a pirított krumplival körítjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

80 dkg marhahús (párolásra való) egyben
4 ek olívaolaj
20 dkg hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk rozmaring
1 ek zöldbors ecetes lében eltéve
1 tk bors
1 ek sűrített paradicsom
1 tk cukor
1 ek liszt
1 dl víz

Körethez

60 dkg aprószemű burgonya
4 ek olívaolaj

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés