Marhahátszín zöld-diós kadarkával és zöldséges kölessel

Marhahátszín zöld-diós kadarkával és zöldséges kölessel

Vendég-séfjeink mindig elkápráztatnak minket! Ezúttal is "így jártunk" - és közben még megismerkedhettünk a zöld dióval is!!! Borral főzők előnyben!!!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 60 perc
Elkészítés nehézsége: 3
Elkészítés költsége: 3
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A diót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk - hagyjuk kihűlni, félretesszük.

A hátszínt vastagabb szeletekre vágjuk úgy, hogy a közepébe egy élesebb késsel "üregeket", vagy "zsebeket" tudjunk vágni.

A mozzarellát apró kockákra, a diót pedig durvára vágjuk, a póréhagymát is felszeleteljük. Mindezeket egy kis tálba tesszük, összekeverjük, hozzáadjuk az ugyancsak felaprított bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük és beletömködjük a hátszínszeletek "zsebeibe" - amiket aztán egy hústű segítségével lezárunk.

Bekapcsoljuk a sütőt 140°C-ra. A húst kívülről is megborsozzuk (az egyik oldalán). A serpenyőt felforrósítjuk, olajat öntünk bele, és megsózzuk (igen! a serpenyőt!). A húst hirtelen átsütjük úgy, hogy "kérget kapjon", majd betesszük a sütőbe "pihenni".

Következhet a köles. Beleöntjük egy lábosba az alaplevet és a kölest. A lábast lefedjük, és mérsékelt hőmérsékleten addig főzzük, amíg a levet mind magába nem szívta a köles.

A zöldségeket felaprítjuk. Egy serpenyőben felhevítünk egy kis olívaolajat, és átpirítjuk rajta a zöldségeket. Közben beleöntjük egy kis lábasba a kadarkát, és forraljuk - redukciót készítünk. Felszeleteljük a zöld diót és beletesszük a borba.

A zöldségeket sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a kölessel.

Tálalás előtt elkeverjük a vajat a zöld diós kadarkával.

Tálalás

A kadarkás zöld diókat a tányér szélére tesszük. Kivesszük a húst a sütőből, és hagyjuk egy-két percig pihenni. A kölest a tányér közepére halmozzuk. A húsból vágunk két szeletet, ráhelyezzük a kölesre, majd rácsorgatunk a kadarkás szószból.

Jó étvágyat!

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

80 dkg marhahátszín
40 dkg mozzarella
10 dkg vaj
friss bazsalikom
0.5 dl olívaolaj
24 dkg hántolt köles
10 dkg dió
10 dkg zöld dió
2.5 dl marhahúsleves
2.5 dl kadarka
15 dkg kaliforniai paprika
bors
1 dl napraforgó olaj
10 dkg póréhagyma

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés