
Japán rizstészta spenótos marhabélszín csíkokkal
Egzotikusan hangzik a cím? Csak azért, mert az is! Viszont egyáltalán nem bonyolult! Vágjon bele bátran és kényeztesse saját magát, vagy azt, akit szeret(ne)!
Elkészítés
A pác hozzávalóit összekeverjük.
A bélszínt vékony, lapos csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a páccal, és másnapig hűtőben érleljük.
A hagymát felszeleteljük, a sárgarépát hosszában negyedeljük, és ferdén, vékonyan szeleteljük. A spenótot csíkokra vágjuk. A rizstésztához felteszünk egy edénybe vizet forrni.
Az étel elkészítésére egy teflonbevonatú wok a legalkalmasabb. Ebben felforrósítjuk az olajat, és a hagymát kicsit átpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a sárgarépát, és tovább sütjük. Pár perc múlva kis vizet öntünk alá, és hagyjuk elpárologni, majd rádobjuk a spenótot, és megfonnyasztjuk. Az egészet megsózzuk, szűrőkanállal kivesszük a wokból, és félretesszük. Újra olajat öntünk a wokba, és ha forró, a húst kisebb adagokban, nagyon erős tűzön fehéredésig sütjük, nem tovább. Amikor a teljes húsadaggal készen vagyunk, az egészet visszatesszük a wokba, és hozzáadjuk a zöldséget. Jól összekeverjük, és rögtön beleforgatjuk az elkészítési útmutató szerint kifőzött japán rizstésztát. Citromlével meglocsoljuk. (Az étel sikeres elkészítésének titka a gyorsaság és az erős tűz.)
Tálalás
Vagy csészékben, evőpálcikákkal, vagy tányérokon evőeszközzel adjuk asztalra.