Hirdetés
Japán rizstészta spenótos marhabélszín csíkokkal

Japán rizstészta spenótos marhabélszín csíkokkal

Egzotikusan hangzik a cím? Csak azért, mert az is! Viszont egyáltalán nem bonyolult! Vágjon bele bátran és kényeztesse saját magát, vagy azt, akit szeret(ne)!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 24 óra + 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Tejmentes étel

Elkészítés

A pác hozzávalóit összekeverjük.

A bélszínt vékony, lapos csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a páccal, és másnapig hűtőben érleljük.

A hagymát felszeleteljük, a sárgarépát hosszában negyedeljük, és ferdén, vékonyan szeleteljük. A spenótot csíkokra vágjuk. A rizstésztához felteszünk egy edénybe vizet forrni.

Az étel elkészítésére egy teflonbevonatú wok a legalkalmasabb. Ebben felforrósítjuk az olajat, és a hagymát kicsit átpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a sárgarépát, és tovább sütjük. Pár perc múlva kis vizet öntünk alá, és hagyjuk elpárologni, majd rádobjuk a spenótot, és megfonnyasztjuk. Az egészet megsózzuk, szűrőkanállal kivesszük a wokból, és félretesszük. Újra olajat öntünk a wokba, és ha forró, a húst kisebb adagokban, nagyon erős tűzön fehéredésig sütjük, nem tovább. Amikor a teljes húsadaggal készen vagyunk, az egészet visszatesszük a wokba, és hozzáadjuk a zöldséget. Jól összekeverjük, és rögtön beleforgatjuk az elkészítési útmutató szerint kifőzött japán rizstésztát. Citromlével meglocsoljuk. (Az étel sikeres elkészítésének titka a gyorsaság és az erős tűz.)

Tálalás

Vagy csészékben, evőpálcikákkal, vagy tányérokon evőeszközzel adjuk asztalra.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Páchoz

1 ek worcestershire szósz
2 ek szójaszósz
1 ek édes chiliszósz
1 ek hojszin szósz
1 tk friss reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma

Egyéb hozzávalók

40 dkg marhabélszín
4 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
20 dkg sárgarépa
40 dkg spenót
1 ek citromlé
40 dkg japán rizstészta

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés