
Borókabogyós pacal
Azoknak, akik kedvelik a belsőségeket. Azoknak, akik kedvelik a különlegességeket. És azoknak, akik egyszerűen kedvelik a finom ételeket!
Elkészítés
Előkészítés: A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, félbevágjuk, a magokat kiskanállal kiszedjük, húsát felkockázzuk, lecsepegtetjük. Megtisztítjuk, és apróra vágjuk a hagymát.
Főzés: A hagymát az olajon világossárgára pirítjuk. Összekeverjük a sűrített paradicsommal, a cukorral, a pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomkockákat és a fokhagymát is, majd felöntjük a vörösborral. Beletesszük a fűszereket, azaz a borókabogyót, a reszelt citromhéjat, a köményt, a majoránnát, a babérlevelet, ízesítjük a sóval, öntünk alá egy kis vizet és felforraljuk. Ezt követően tesszük bele a pacalt, és annyi vizet öntünk rá, hogy mártás sűrűségű ragut kapjunk.
Egy órán át lassú forralással főzzük.
Tálalás
A pacalt mélytányérokba szedjük, és friss kenyérrel vagy zsemlével tálaljuk. Akinek kedve úgy diktálja, kínálhat hozzá tejfölt is.