Hirdetés
Borókabogyós pacal

Borókabogyós pacal

Azoknak, akik kedvelik a belsőségeket. Azoknak, akik kedvelik a különlegességeket. És azoknak, akik egyszerűen kedvelik a finom ételeket!

Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 2558 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

Előkészítés: A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, félbevágjuk, a magokat kiskanállal kiszedjük, húsát felkockázzuk, lecsepegtetjük. Megtisztítjuk, és apróra vágjuk a hagymát.

Főzés:  A hagymát az olajon világossárgára pirítjuk. Összekeverjük a sűrített paradicsommal, a cukorral, a pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomkockákat és a fokhagymát is, majd felöntjük a vörösborral. Beletesszük a fűszereket, azaz a borókabogyót, a reszelt citromhéjat, a köményt, a majoránnát, a babérlevelet, ízesítjük a sóval, öntünk alá egy kis vizet és felforraljuk. Ezt követően tesszük bele a pacalt, és annyi vizet öntünk rá, hogy mártás sűrűségű ragut kapjunk.

Egy órán át lassú forralással főzzük.

Tálalás

A pacalt mélytányérokba szedjük, és friss kenyérrel vagy zsemlével tálaljuk. Akinek kedve úgy diktálja, kínálhat hozzá tejfölt is.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 kg pacal, készre főzve kockára vágva
3 ek napraforgó olaj
20 dkg hagyma
6 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
30 dkg paradicsom
3 dl vörösbor
1 ek édes fűszerpaprika
1 tk borókabogyó, összetörve
1 kk reszelt citromhéj
1 tk kömény egész
1 tk majoranna
4 db babérlevél
1 tk cukor

Tálaláshoz

fehér kenyér
friss zsemle

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés