Hirdetés
Bécsi hagymás rostélyos, szaftosan

Bécsi hagymás rostélyos, szaftosan

Ebben a receptben ne a magyar klasszikust keressük, ropogós sült hagymával, hanem osztrák "Sógoraink" szaftos verzióját. OZ, aki náluk él, tökéletesen ismeri a legfinomabb változatát! Íme!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 45 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2

Elkészítés

Először kifőzzük a tésztát.

A hagymát vékony szeletekre gyaluljuk. A hússzeleteket a szélein bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, és az egyik oldalát lisztbe mártjuk. Kevés olajat forrósítunk, és a lisztes felével kezdve körbesütjük a húst, majd kivesszük az olajból, és alufóliába csomagolva melegen tartjuk. A visszamaradt olajba tesszük a hagymát, pirítjuk. Hozzátesszük a paradicsompürét, tovább pirítjuk. Felöntjük kis maggi húslevessel, és ha ezzel is forrt egyet, akkor beletesszük a húst, a hideg vajat, és jól összeforgatjuk. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózunk.

Tálalás

A kifőzött tésztát felmelegítjük, tálra teszünk belőle, a húst mellé fektetjük, meglocsoljuk a hagymás szafttal, pár csepp maggi ételizesítő is kerül rá, és kis vágott petrezselyemmel díszítjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

4 szelet marha rostélyos
jó érett, 1-1,5 cm vastag
1 tk sűrített paradicsom
1 dl napraforgóolaj a sütéshez
10 dkg liszt a panírozáshoz
30 dkg hagyma
2 dl marhahúsleves
(leveskockából is lehet)
1 ek vaj
MAGGI ételízesítő (klasszikus)
őrölt bors

Körethez

30 dkg spiráltészta
1 csokor petrezselyemzöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés