Hirdetés
Zoli mediterrán hallevese a Mayersből

Zoli mediterrán hallevese a Mayersből

Szereti a halászlevet, de most inkább a mediterrán stílust követné? Ez a recept segít Önnek, hogy célt érjen!

Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

Előkészítés: A halat (rákot, polipot, tintahalat) megtisztítjuk, ha szükséges, daraboljuk. A zöldségeket szintén megpucoljuk, a hagymát apróra, a többit 1x1 centis kockákra vágjuk.  

Főzés: Az aprított zöldséget az olajon összemelegítjük, felöntjük a vízzel, és fűszerezzük a fokhagymával, a lestyánnal, babérlevéllel, paella fűszerkeverékkel, szárított zöldséggel, borssal. Amikor a zöldség puha, hozzáöntjük a bort, a citromlét és az aprított paradicsomot, utánaízesítünk, és a halakat is belefőzzük. A végén a levest tejszínnel finomítjuk, ha szükséges, sózzuk, és megszórjuk petrezselyemzölddel.

Tálalás

Egyszerűen, mély tányérokban. Ha lehet, néhány tenger gyümölcse vagy haldarabka kerüljön a tányér közepére halmozva, úgy, hogy az kicsit "kilógon" a léből. A már fentebb említett szórt petrezselyem így majd még szebben mutat.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

halak tetszés szerint, rák, polip, tintahal
1 dl olívaolaj
10 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
10 dkg édeskömény
10 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
10 dkg hagyma
1 doboz darabolt paradicsom konzerv
1 l víz
1 dl fehérbor
4 gerezd áttört fokhagymagerezd
1 tk lestyánlevél aprítva
5 db babérlevél
1 tasak paella fűszerkeverék
1 ek szárított zöldségkeverék
bors
1 db citrom leve és reszelt héja
1 dl főzőtejszín
friss, aprított petrezselyemzöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés