
Zoli mediterrán hallevese a Mayersből
Szereti a halászlevet, de most inkább a mediterrán stílust követné? Ez a recept segít Önnek, hogy célt érjen!
Elkészítés
Előkészítés: A halat (rákot, polipot, tintahalat) megtisztítjuk, ha szükséges, daraboljuk. A zöldségeket szintén megpucoljuk, a hagymát apróra, a többit 1x1 centis kockákra vágjuk.
Főzés: Az aprított zöldséget az olajon összemelegítjük, felöntjük a vízzel, és fűszerezzük a fokhagymával, a lestyánnal, babérlevéllel, paella fűszerkeverékkel, szárított zöldséggel, borssal. Amikor a zöldség puha, hozzáöntjük a bort, a citromlét és az aprított paradicsomot, utánaízesítünk, és a halakat is belefőzzük. A végén a levest tejszínnel finomítjuk, ha szükséges, sózzuk, és megszórjuk petrezselyemzölddel.
Tálalás
Egyszerűen, mély tányérokban. Ha lehet, néhány tenger gyümölcse vagy haldarabka kerüljön a tányér közepére halmozva, úgy, hogy az kicsit "kilógon" a léből. A már fentebb említett szórt petrezselyem így majd még szebben mutat.