Zellerleves Frédibéni módra
Elkészítés ideje:
1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel
Elkészítés
Apróra vágjuk a hagymát, a zellert 1x1 centis kockákra. Az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a zellert, összeforgatjuk, majd felöntjük a vízzel és a borral. Sózzuk, és fűszerezzük a fehérborssal és a lestyánnal. Kb. 30 perc alatt puhára főzzük a zellert. Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiveszünk belőle egy kis maroknyit, és a levest botmixerrel teljesen pürésítjük. Visszatesszük a zellerkockákat a lébe, amit még juharsziruppal és vágott petrezselyemmel ízesítünk.
Tálalás
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
50 dkg zeller
só
1 kk fehérbors
1 csokor petrezselyemzöld
1 fej hagyma
(kicsi)
2 ek olívaolaj
2 dl száraz fehérbor
8 dl víz
1 tk szárított lestyán
1 tk juharszirup