Hirdetés
Újházy tyúkhúsleves Maggival

Újházy tyúkhúsleves Maggival

A klasszikus vasárnapi ebédre való húsleves, szoros időbeosztással rendelkező háziasszonyok számára. Minden igazi, a hús, a zöldségek, és a MAGGI-ban rejlő fűszerek is, csak éppen gyorsabban elkészülünk vele. Az ízhatás pedig garantált.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 40 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A megtisztított és megmosott tyúkot fazékba tesszük és annyi hideg vízzel felöntjük, hogy ellepje. Hozzáadjuk a MAGGI Ízvarázs ételízesítőt, az egész fekete borsot. A megmosott vöröshagymát kettévágjuk, zsiradék nélkül a belső oldalait megpirítjuk, majd a fazékba tesszük. A forrástó számítva 20 percen át lassú tűzön főzzük. Hozzáadjuk a MAGGI Tyúkhúsleveskockákat, a megtisztított, darabolt zellert és a fele mennyiségű sárgarépát, petrezselyemgyökeret. A tyúk megpuhulásáig lassú tűzön tovább főzzük. A visszatartott sárgarépát, gyökeret, a megmosott csiperkegombát vékony csíkokra (julienner) vágjuk és a levesből kivett lében, a zöldborsóval együtt megfőzzük. Külön kifőzzük a finommetéltet is. Ha a tyúk megpuhult, kiemeljük a levesből, bőrét, csontjait eltávolítjuk, s a húst szintén csíkokra vágjuk.

Tálalás

Tálalásnál az összes előkészített nyersanyagot tálba helyezzük, s rámerjük a forró tyúkhúslevest. Vágott petrezselyemzölddel meghintjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 db kisebb tyúk
20 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
1 db hagyma
10 dkg csiperkegomba
10 dkg fagyasztott zöldborsó
1 db paradicsom
2 db MAGGI Tyúkhúsleveskocka
2 ek MAGGI Ízvarázs sok zöldséggel
10 dkg finommetélt
1 csokor petrezselyemzöld
1 kk szemes bors

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés