
Tiroli gerslileves borókabogyóval fűszerezve
Arra az érzésre vágyik, amit akkor ismert meg, amikor egy hideg síelős napon, betért egy hüttébe, és rendelt egy tál gőzölgő gerslilevest, ami finom volt és felmelegítette? Készítse el velünk ezt az eredeti tiroli receptet, és itthon is átélheti ezt az érzést!
Elkészítés
Előkészítés 1.: A gerslit előző nap beáztatjuk.
Előkészítés 2.: Másnap a bacont felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A leveszöldséget – azaz a sárga-és a fehérrépát, illetve a zellert – 1x1 cm-es kockákra daraboljuk. A lecsókolbászt felkarikázzuk.
Főzés: A vajat felmelegítjük. Beletesszük a hagymát, és világossárgára pirítjuk. Fűszerezzük a köménnyel, a borókabogyóval, a fokhagymával, hozzáadjuk a bacont, sütjük, majd felöntjük a zöldséglevessel. Hozzáadjuk a leszűrt gerslit, a felaprított zöldségeket és a kolbászkarikákat, majd megsózzuk. Amikor a gersli megpuhult, megszórjuk a vágott petrezselyemmel.
Tálalás
Pirított kenyérrel tálaljuk.