Hirdetés
Tiroli gerslileves borókabogyóval fűszerezve

Tiroli gerslileves borókabogyóval fűszerezve

Arra az érzésre vágyik, amit akkor ismert meg, amikor egy hideg síelős napon, betért egy hüttébe, és rendelt egy tál gőzölgő gerslilevest, ami finom volt és felmelegítette? Készítse el velünk ezt az eredeti tiroli receptet, és itthon is átélheti ezt az érzést!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 24 óra áztatás + 2 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

Előkészítés 1.: A gerslit előző nap beáztatjuk.

Előkészítés 2.: Másnap a bacont felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A leveszöldséget – azaz a sárga-és a fehérrépát, illetve a zellert – 1x1 cm-es kockákra daraboljuk. A lecsókolbászt felkarikázzuk.

Főzés: A vajat felmelegítjük. Beletesszük a hagymát, és világossárgára pirítjuk. Fűszerezzük a köménnyel, a borókabogyóval, a fokhagymával, hozzáadjuk a bacont, sütjük, majd felöntjük a zöldséglevessel. Hozzáadjuk a leszűrt gerslit, a felaprított zöldségeket és a kolbászkarikákat, majd megsózzuk. Amikor a gersli megpuhult, megszórjuk a vágott petrezselyemmel.

Tálalás

Pirított kenyérrel tálaljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

10 dkg gersli (árpagyöngy)
1.5 l zöldségleves
10 dkg baconszalonna
10 dkg hagyma
1 ek vaj
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
5 dkg zeller
1 csokor petrezselyemzöld
10 dkg lecsókolbász
3 db fokhagyma
1 kk őrölt kömény
1 kk borókabogyó, apróra vágva

Tálaláshoz

barnakenyér

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés