Hirdetés
Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és tökmagolajjal

Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és tökmagolajjal

Ez a leves egyszerre trendi és egészséges, ráadásul, elkészíteni sem bonyolult. Ősszel és télen akár hetente az asztalra kerülhet, nem fogják megunni!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát apróra vágjuk, a sütőtököt kockázzuk.

Főzés: A kukoricaolajon világossárgára pirítjuk a hagymát. Felöntjük az almalével, beletesszük a kockára vágott tököt, ízesítjük fokhagymával, sóval, tökmagolajjal, és puhára főzzük. Összeturmixoljuk a főzőtejszínnel, és a végén utánaízesítünk. Az utánízesítés során az ínyencek pár csepp almaecetet is tehetnek bele.

Tálalás

A levest csészékbe vagy tányérokba szedjük, tökmagolajjal és tejföllel mintázzuk, majd megszórjuk pirított tökmaggal.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

10 dkg hagyma
2 ek kukoricaolaj
40 dkg sütőtök
3 gerezd fokhagyma
1 l almalé
2 dl főzőtejszín
0.5 dl tökmagolaj

Tálaláshoz

4 tk tökmagolaj
4 tk tökmag héj nélkül, pirítva
4 ek tejföl

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés