
Rozmaringos paradicsomleves csirkegombóccal és parmezánnal
Az egyik legszebb levesünk. A könnyedebb fajsúlyú klasszikus paradicsomlevest itt a húsgombóc és a bőkezűen mért parmezán alakítják kiadós, isteni fogássá.
Elkészítés
Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert 1x1 centis kockákra vágjuk.
Főzés: Olívaolajon pirítani kezdjük a hagymát, hozzáadjuk a felkockázott zöldséget, felöntjük a paradicsomlével, majd fűszerezzük, illetve ízesítjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a csirkeszárnyakat (combokat). Esetleg utánasózunk. Amikor a szárnyak (combok) megpuhultak, kivesszük a levesből, kicsontozzuk és ledaráljuk.
Gombócok: A darált húst összekeverjük a tojással, a fűszerekkel, a sóval, a parmezánnal és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formálható legyen. Kis gombócokat gyúrunk a masszából, és a levesbe főzzük.
Tálalás
Tálalásnál megszórjuk aprított petrezselyemmel és parmezánforgáccsal.