Hirdetés
Rozmaringos paradicsomleves csirkegombóccal és parmezánnal

Rozmaringos paradicsomleves csirkegombóccal és parmezánnal

Az egyik legszebb levesünk. A könnyedebb fajsúlyú klasszikus paradicsomlevest itt a húsgombóc és a bőkezűen mért parmezán alakítják kiadós, isteni fogássá.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 1
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert 1x1 centis kockákra vágjuk.

Főzés: Olívaolajon pirítani kezdjük a hagymát, hozzáadjuk a felkockázott zöldséget, felöntjük a paradicsomlével, majd fűszerezzük, illetve ízesítjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a csirkeszárnyakat (combokat). Esetleg utánasózunk. Amikor a szárnyak (combok) megpuhultak, kivesszük a levesből, kicsontozzuk és ledaráljuk.

Gombócok: A darált húst összekeverjük a tojással, a fűszerekkel, a sóval, a parmezánnal és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formálható legyen. Kis gombócokat gyúrunk a masszából, és a levesbe főzzük.

Tálalás

Tálalásnál megszórjuk aprított petrezselyemmel és parmezánforgáccsal.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

50 dkg csirkeszárny
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
10 dkg zeller
10 dkg hagyma
1 db áttört fokhagymagerezd
2 ek olívaolaj
1 l paradicsomlé
2 tk aprított citromfű
1 tk friss, aprított rozmaring
cukor

Gombóchoz

szárnyakról lefejtett hús darálva
1 ek zsemlemorzsa
1 db tojás
1 ek parmezán sajt reszelve
1 db áttört fokhagymagerezd
1 tk aprított citromfű
bors

Tálaláshoz

friss, aprított petrezselyemzöld
parmezánforgács

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés