Paprikakrémleves a Mayersből

Paprikakrémleves a Mayersből

Ha krémlevesekre gondolunk, ritkán jut eszünkbe a paprika. Pedig gyakrabban kellene... OZ méltó helyére helyezi ezt a zöldséget a levesek körében is! Kipróbálandó!!!! Ja! A Mayers OZ osztrák éttermének neve.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A paprikát megtisztítjuk, kockára vágjuk, feltesszük főni a zöldséglevesbe és fűszerezzük fehérborssal és curryvel. Amikor megfőtt - körülbelül fél óra múlva -, mixerben (vagy botmixerrel) teljesen pépesítjük, összekeverjük a tejszínnel, végül utánaízesítünk sóval, balzsamecettel, cukorral.

Tálalás

A tejszínt habbá verjük egy csipet sóval.

A tányérokba szedett levesre ebből a sós tejszínhabból teszünk galuskákat, és megdíszítjük egy bazsalikomlevéllel.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

50 dkg kaliforniai paprika, piros
1 l zöldségleves
1 ek curry
1 tk fehérbors
cukor
2 ek balzsamecet
2 dl főzőtejszín

Tálaláshoz

1 dl habtejszín
friss bazsalikom

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés