Hirdetés
OZ tejszínes zöldséglevese

OZ tejszínes zöldséglevese

Azon töri a fejét, hogy milyen levest készítsen családjának? Nemrég volt húsleves, borsóleves és bableves? Itt egy remek ötlet! Könnyű elkészíteni és nem találtunk még olyat, akinek ne ízlett volna!

Elkészítés ideje: 1 óra 15 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

Előkészítés: A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a többit 1x1 centis kockákra vágjuk. 

Főzés: Az aprított zöldséget az olajon összemelegítjük, felöntjük a vízzel, és fűszerezzük a fokhagymával, a lestyánnal, babérlevéllel, paella fűszerkeverékkel, szárított zöldséggel, borssal. Amikor a zöldség puha, hozzáöntjük a bort, a citromlét és az aprított paradicsomot, utánaízesítünk. A végén a levest tejszínnel finomítjuk, ha szükséges, sózzuk, és megszórjuk petrezselyemzölddel.

Megjegyzés: Az intenzívebb ízek kedvelőinek javasoljuk, hogy a víz helyett használjon bátran Maggi leveskockát!

Tálalás

Egyszerűen, mély tányérokban. Ez a leves szolgál alapul OZ tejszínes csirkeleveséhez és Zoli halleveséhez is (a Mayersból).

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 dl olívaolaj
10 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
10 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
10 dkg édeskömény
10 dkg hagyma
1 doboz darabolt paradicsom konzerv
1 l víz
1 dl fehérbor
4 gerezd fokhagyma
1 tk lestyánlevél aprítva
5 db babérlevél
1 tasak paella fűszerkeverék
1 ek szárított zöldségkeverék
bors
1 db citrom leve és reszelt héja
1 dl főzőtejszín
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés