
OZ tejszínes zöldséglevese
Azon töri a fejét, hogy milyen levest készítsen családjának? Nemrég volt húsleves, borsóleves és bableves? Itt egy remek ötlet! Könnyű elkészíteni és nem találtunk még olyat, akinek ne ízlett volna!
Elkészítés
Előkészítés: A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a többit 1x1 centis kockákra vágjuk.
Főzés: Az aprított zöldséget az olajon összemelegítjük, felöntjük a vízzel, és fűszerezzük a fokhagymával, a lestyánnal, babérlevéllel, paella fűszerkeverékkel, szárított zöldséggel, borssal. Amikor a zöldség puha, hozzáöntjük a bort, a citromlét és az aprított paradicsomot, utánaízesítünk. A végén a levest tejszínnel finomítjuk, ha szükséges, sózzuk, és megszórjuk petrezselyemzölddel.
Megjegyzés: Az intenzívebb ízek kedvelőinek javasoljuk, hogy a víz helyett használjon bátran Maggi leveskockát!
Tálalás
Egyszerűen, mély tányérokban. Ez a leves szolgál alapul OZ tejszínes csirkeleveséhez és Zoli halleveséhez is (a Mayersból).