Hirdetés
OZ tejszínes csirkelevese

OZ tejszínes csirkelevese

Ez a leves szívet-lelket és átfagyott testet is melenget! Készítse el szívvel-lélekkel, és kínálja a hidegből érkezőknek!

Elkészítés ideje: 1 óra 20 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják

Elkészítés

Előkészítés: A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a többit 1x1 centis kockákra vágjuk. A csirkemellet is kockákra, rövidebb csíkokra vágjuk. 

Főzés: Az aprított zöldséget az olajon összemelegítjük, felöntjük a vízzel, és fűszerezzük a fokhagymával, a lestyánnal, babérlevéllel, paella fűszerkeverékkel, szárított zöldséggel, borssal. Amikor a zöldség puha, hozzáöntjük a bort, a citromlét és az aprított paradicsomot, utánaízesítünk. Hozzáadjuk a csirkemell-darabokat és főzzük még körülbelül 5-10 percig, amíg a hús meg nem puhul teljesen. A végén a levest tejszínnel finomítjuk, ha szükséges, sózzuk, és megszórjuk petrezselyemzölddel.

Megjegyzés: Az intenzívebb ízek kedvelőinek javasoljuk, hogy a víz helyett használjon bátran Maggi leveskockát!

Tálalás

Egyszerűen, mély tányérokban.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 db csirkemellfilé
1 dl olívaolaj
10 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
10 dkg édeskömény
10 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
10 dkg hagyma
1 doboz darabolt paradicsom konzerv
1 l víz
1 dl fehérbor
4 gerezd fokhagyma
1 tk lestyánlevél aprítva
5 db babérlevél
1 tasak paella fűszerkeverék
1 ek szárított zöldségkeverék
bors
1 db citrom leve és reszelt héja
1 dl főzőtejszín
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés