Hirdetés
Meggyleves

Meggyleves

A magyar nyarak igazi klasszikusa! Hidegen kell tálalni, és nagy melegben, árnyékban, mosolyogva fogyasztandó!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

Vizet öntünk egy lábosba. Beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, a citromhéjat és a rumaromát. Beletesszük a kimagozott meggyet. Feltesszük főni. Amikor megpuhult a gyümölcs (kb. 15 perc), akkor egy kisebb tálban csomómentesre keverjük a tejfölt és a tejszínt a liszttel, és ezt a habarást beleöntjük a levesbe, majd gyorsan, alaposan elkeverjük. Egyszer felforraljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk, facsarunk bele egy kis citromlevet.

Megjegyzések:

A meggy főzési ideje attól függ, hogy friss meggyel vagy mirelit meggyel dolgozunk-e. A friss meggy tovább fő kb. 5 perccel, mint a mirelit.

Az 1 dl tejföl - 2 dl tejszín párosítást helyettesíthetjük 3 dl tejszínnel vagy 3 dl tejföllel is.

Tálalás

Ízlés kérdése: lehet azonnal, vagy behűtve is tálalni. Utóbbi esetben ne felejtsük el kivenni a citromhéjat a levesből, mert attól megkeseredhet!

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

40 dkg meggy
7 dl víz
2 -
3 csepp rumaroma
1 dl tejföl
2 dl tejszín
1 -
2 ek cukor
1 csomag vaníliáscukor
3 cm-es
citromhéj
egyben
5 db szegfűszeg
2 tk liszt

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés