Hirdetés
Medvehagyma krémleves kalap alatt

Medvehagyma krémleves kalap alatt

Nagy ötlet, egyszerű kivitelezés, pompás leves! Ezt ajánlja a Lotus Hotel séfje. Kezdők is belevághatnak!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A megtisztított és összevágott burgonyát az összeaprított medvehagymával együtt feltesszük annyi vízben főni, hogy éppen ellepje. Ízesítjük sóval,őrölt fekete borssal, majd ha megfőtt, turmixoljuk.

Tejszínnel dúsítjuk. Ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor keverjünk össze 1-2 kiskanálnyi kukoricakeményítőt 1-2 evőkanálnyi hideg vízzel, és folyamatos keverés mellett ezzel sűrítsük a levest.

A leveles tésztát közvetlenül a felhasználás előtt vesszük ki a hűtőből. Belisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és egy kicsit nagyobb korongot szúrunk ki, mint amekkora a csészénk átmérője. Tojás sárgájával megkenjük a csésze szélét és a tésztánkat is. A meleg levest belemerjük a csészébe, befedjük a tésztakoronggal.

Betesszük a csészéket a 175 fokra  előmelegített sütőbe és 5-6 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzés: A sűrítést a lisztérzékenyek miatt végzik kukoricaliszttel. Természetesen, a lisztérzékenyek ne tegyenek levelestészta "kalapot" se a csésze tetejére!

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 csokor friss medvehagyma
2 db burgonya
0.5 l tejszín
víz
őrölt bors
0.2 kg leveles tészta
1 db tojás
esetleg
2 ek kukoricakeményítő

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés