Házi májgaluska leves

Házi májgaluska leves
Készítette:hableány
Elkészítés ideje: 50 perc
Elkészítés nehézsége: Közepes
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Hozzávalók

1 adag csirke aprólék,
3 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 fej hagyma,
1 paprika,
1 kisebb zellergumó,
2 szárzeller,
1 bögre zöldborsó,
1 csokor petrezselyem,
só, szemes bors, csipet kurkuma.

Májgaluska:
2 db. csirke mája,
1 tojás,
1/2 fej hagyma,
2-3 evőkanál zsemlemorzsa,
só, bors, petrezselyemzöld.

Elkészítés

A húst megmossuk, besózzuk, majd állni hagyjuk.
A hagymát apróra vágjuk a paprikával együtt, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, majd erős tűzön átpirítjuk az egészet. Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leveskockát és a csipet kurkumát, majd lefedve félig megpároljuk. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen.
Mikor párolódott egy kicsit, felöntjük az alapot vízzel, utána ízesítünk a levesnek, majd lassú tűzön készre főzzük.
Míg fő a leves, addig elkészítjük a májgaluskának valót.

A májat megmossuk, majd elkaparjuk.
A hagymát nagyon apró kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd kihűtjük és a kapart májhoz adjuk.
Bele ütjük a tojást, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan kikeverjük a masszát. Nem szabad, hogy túl kemény legyen.
10 percet állni hagyjuk.
Mikor a leves megfőtt, beleszaggatjuk a májgombócokat, 5 perc alatt megfőzzük benne a galuskákat.

Tálalás

A levest, aprított petrezselyemmel megszórva, cérnametélttel, forrón tálaljuk.

Hirdetés
Hirdetés