Hirdetés
Édesköményes csirkekrémleves

Édesköményes csirkekrémleves

Már többször szemezett a zöldségesnél ezzel a furcsa alakú zöldséggel, de még sosem próbálta? Itt az alkalom! A család a krémlevesben már nem ismeri fel az alkotóelemeket, így a belehintett szeretetünkre foghatjuk e remek ízeket.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

A csirkealaplébe tesszük az aprított zöldségeket, a kockára vágott csirkemellet, fűszerezzük a

paradicsompürével, borssal, cukorral, édeskömény maggal, sóval és teljesen puhára főzzük. Mixerbe öntjük a főzőtejszínt, a lisztet jól elkeverjük benne, majd a levest is hozzáöntjük és teljesen pürésítjük. Visszaöntjük a lábasba, utánaízesítünk citrommal, ha kell sóval, borssal, és jól felforraljuk.

Tálalás

Tálalásnál simára kevert joghurttal díszítjük, megszórjuk aprított petrezselyemlevéllel, és pirított kenyérkockákat adunk hozzá.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

10 dkg édeskömény
10 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
10 dkg zeller
10 dkg hagyma
10 dkg zöldbab
10 dkg csirkemellfilé
1 ek sűrített paradicsom
1 tk cukor
1 tk édesköménymag
1 tk őrölt bors
2 tk citromlé
2 dl főzőtejszín
1 ek liszt
1.5 l tyúkhúsleves

Tálaláshoz:

joghurt
simára keverve
pirított kenyér- vagy zsemlekockák
friss, aprított petrezselyemzöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés