Hirdetés
Csicsóka krémleves füstölt lazaccal, ahogy azt az érdi Irish Dog étterem séfje készíti

Csicsóka krémleves füstölt lazaccal, ahogy azt az érdi Irish Dog étterem séfje készíti

Az Irish Dog szakácsa visszaadja a csicsókának, ami a csicsókának jár: pompás levest készített belőle, a lazac kitűnő társításával!

Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

Meghámozzuk a csicsókát, és azonnal hideg vízbe tesszük, mert gyorsan barnul . A megtisztított, felaprított salottát üvegesre pirítjuk az olívaolajon és a vajon, rádobjuk a felkockázott csicsókát, és pár percig együtt pirítjuk. Hozzátesszük a fokhagymátFelöntjük annyi húsalaplével, hogy jól ellepje, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a fehérbort és puhára főzzük.
Simára turmixoljuk a tejszínnel, ha túl sűrű lenne, forró alaplével hígítjuk; utánaízesíthetünk. megvárjuk, míg felforr, majd el is zárjuk alatta a tüzet.

Tálalás

A levest tányérba merjük, és apróra vágott füstölt lazaccal tálaljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

70 dkg csicsóka
2 -
3 db salottahagyma
(lehet póré- vagy újhagyma is)
1 dl olívaolaj
5 dkg vaj
1 l alaplé
2 dl tejszín
őrölt bors
kb.
15 dkg füstölt lazac
1 dl fehérbor
4 gerezd fokhagyma

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés