
Bazsalikomos erdei gombaleves zöld citrommal
Ha szereti a gombát, itt van álmai levese! Gyorsan elkészül, gomba-gazdag és mennyei!!!
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Elkészítés
A hagymát finomra (igen apróra) vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük (azaz átlátszóra, "üvegesre" pirítjuk). A zöldségeket kockára vágjuk, rátesszük a hagymára. Kicsit megpirítjuk azokkal együtt is, majd hozzáadjuk a felaprított erdei gombákat, tovább pirítjuk. Kevés pirospaprikával megszórjuk, felöntjük vízzel. Ízesítjük friss bazsalikommal, sóval, őrölt fehérborssal.
15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a petrezselymet és a zöldcitrom levét. Készen is van!
Tálalás
Nincs sok dolgunk: szép tányérokba szedjük, megszórhatjuk firss bazsalikommal és/vagy petrezselyemmel; kínálhatunk mellé még zöld citromot.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
0.5 dl olívaolaj
3 dkg hagyma
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
30 dkg erdei gomba
2 dkg édes fűszerpaprika
só
őrölt fehérbors
1 db zöldcitrom
friss bazsalikom
2 dl tejföl
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld