Hirdetés
Ázsiai sárgarépaleves kókusztejjel és rákfarokkal

Ázsiai sárgarépaleves kókusztejjel és rákfarokkal

Egzotikus, ámde nem is olyan bonyolult alaplevünkhöz ezúttal igazi ínyencséget társítunk: a már hazánkban is jól ismert garnélát. Így lesz ünnepi a szerény kis alaplé.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

Előzetes megjegyzés: ebben a receptben már csak a csirkemellre vonatkozó részt láthatja filmen. Az alaplé filmjét keresse az "Ázsiai sárgarépaleves kókusztejjel és tengeri halszeletkékkel" című receptünknél, itt: http://www.laptopkonyha.hu/receptek/?sw_29_start_at=00:08:11&sw_29_item=3237&&

Ez az adag kivételesen 10 személyre való.

Az összes zöldséget megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és a zöldségalaplében fedő alatt puhára főzzük, de még előtte hozzáadjuk a kókusztejet, a kurkumát és a borsot. Körülbelül félórányig főzés után botmixerrel, vagy turmixgépben krémesre mixeljük a tejföllel. Sóval, ecettel, cukorral még pikánsabbá tehetjük.

Az a javaslatunk, hogy ehhez a leveshez ne főtt, hanem még szürke színű rákot használjunk! Vegyük le a páncélját, és főzzük bele az alaplevesünkbe - addig, amíg színt nem vált, azaz rózsaszínű nem lesz.

(Amennyiben a garnéla pucolása gondot okozna, ajánljuk ezt a kis oktatófilmünket: http://www.laptopkonyha.hu/praktikak/?sw_44_item=706&sw_44_folder=448)

Tálalás

Tálaláskor a kimert leves közepére helyezzük a megfőtt rákot, chilipehellyel és aprított bazsalikomlevéllel díszíthetjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

40 dkg sárgarépa
10 dkg hagyma
10 dkg zeller
10 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
10 dkg burgonya
6 gerezd fokhagyma
1.5 l zöldségleves
4 dl kókusztej
1 kk fehérbors
1 tk kurkuma
1 tk ecet
1 tk cukor
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
10 dkg rákfarok

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés