Hirdetés
Zsályás babragu

Zsályás babragu

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Húsmentes étel
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A hagymát és a répát felszeleteljük, ha cseresznyepaprikát is használunk, abból is felaprítjuk a szükséges mennyiséget.

Egy teflonserpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és gyors keverés mellett átpirítjuk rajta a szeletelt hagymát; hozzáadjuk a karikázott sárgarépát, a fokhagymát, a cseresznye paprikát, és felöntjük a bab főzővizéből (vagy a konzerv levéből) annyival, amennyi éppen ellepi. A zöldségeket roppanósra főzzük, majd a babot és a zsályát belekeverjük. Sózzuk, ízesítjük balzsamecettel, és jól kiforraljuk.

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

40 dkg főtt nagyszemű barna bab (lehet konzerv)
10 dkg hagyma
20 dkg sárgarépa
1 ek olívaolaj
2 ek friss, aprított zsálya
2 db áttört fokhagymagerezd
balzsamecet
cseresznyepaprika ízlés szerint

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés