Hirdetés
Bécsi burgonyasaláta

Bécsi burgonyasaláta

Rengeteg minden kísérője lehet ez a klasszikus saláta. Egyszerű elkészíteni, előre is el lehet készíteni és nagy mennyiségben is elkészíthető.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Tejmentes étel

Elkészítés

Héjában megfőzzük a burgonyát, és elkészítjük a salátalevet.

A burgonyát akkora fazékba tesszük, amekkorába kényelmesen belefér. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, a vizet megsózzuk, és kb. húsz perc alatt megfőzzük. Ezalatt a húsleveskockát felfőzzük a 2,5 dl vízben, egy salátástálat pedig kikenünk a fokhagymával. A hagymát apróra vágjuk, és a salátástálba tesszük a mustárral, az ecettel, egy kávéskanálnyi sóval, az olajjal és a borssal. Ha a marhahúsleves kész, a salátástálba öntjük, és a hozzávalókat jól összekeverjük.

Közben a burgonya is megfőtt; hideg vízzel lehűtjük, hogy ne égesse kezünket a hámozásnál. A még meleg burgonyát a hámozás után rögtön a saláta lébe szeleteljük, jó vékonyan. Összekeverjük, és másnapig hűtőszekrényben hagyjuk összeérni.

Tálalás

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

50 dkg burgonya (nem lisztes fajta)
1 db hagyma
fél MAGGI marhahúsleves kocka
2.5 dl víz
2 tk ecet 10%-os
bors
1 gerezd fokhagyma
2 tk mustár
4 tk kukoricaolaj

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés