
Aszaltfügés káposzta
Meghökkentő ízkombináció lehengerlően finom eredménnyel. Ajánljuk vadhúsokhoz, de tökéletesen megállja a helyét egy egyszerűbb sertéssülttel, vagy akár szárnyassal is.
Elkészítés ideje:
10
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Elkészítés
A káposztát és a hagymát vékonyan felszeleteljük, az aszalt fügét apró kockákra vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát. Rádobjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, kicsit átpirítjuk. Hozzáöntünk kb. fél dl pezsgőt, fűszerezzük a gyömbérrel, és pároljuk. Ha a levét elfőtte, a pezsgőből (vagy a fehérboról) pótoljuk. Ha az előírt mennyiség elfogy és még mindig szükség van pótolni, akkor válthatunk nyugodtan vízre. Amikor a káposzta puha, belekeverjük a kockázott fügét, és még kb. 10 percig főzzük. Ecettel kicsit savanykásra ízesítjük.
Tálalás
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
50 dkg fehérkáposzta
10 dkg hagyma
2 ek olívaolaj
10 dkg aszalt füge
1 tk friss reszelt gyömbér
3 dl száraz pezsgő
bors
ecet 10%-os
só