Vaddisznó gyömbéres sütőtökmártással és burgonyapogácsával

Vaddisznó gyömbéres sütőtökmártással és burgonyapogácsával

Ettől a recepttől az őszi falevelek gyönyörű színpompája keveredik a szemei elé! Az ízlelőbimbóit is hasonlóan elkényezteti majd!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

Előkészítés: A vaddisznóhúst kockára vágjuk. A sütőtököt és a gyömbért apróra kockázzuk, a hagymát felaprítjuk.

Sütés: A húst az olívaolajon a hagymával, a gyömbérrel és a fokhagymával átsütjük. Sózzuk, meglocsoljuk a kétféle szósszal, és víz hozzáadásával puhára pároljuk, mint egy pörköltet. Amikor a hús majdnem kész, akkor keverjük bele a tököt. Ha már minden megfőtt, kivesszük a húst, és a mártást turmixoljuk. Visszatesszük a húst, és utánaízesítünk, ha kell.

Burgonyapogácsa: Köretként sokmagos burgonyapogácsát ajánlunk, amit a következőképpen készíthetünk el: a különböző magokat (tökmag, dió, stb...) apróra vágjuk, majd a szezámmaggal együtt száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk. A teljesen kihűlt burgonyát lereszeljük, és összekeverjük a hozzávalókkal. Pogácsákat formálunk a masszából, és kevés olajon kisütjük egy teflonos serpenyőben.

Tálalás

A mártásos húst tányérokra adagoljuk, rátesszük a pogácsákat. Megszórhatjuk zöldfűszerrel, például kakukkfűvel.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

60 dkg vaddisznó lapocka
40 dkg sütőtök
10 dkg hagyma
6 gerezd áttört fokhagymagerezd
2 ek friss reszelt gyömbér
4 ek olívaolaj
1 ek worcestershire szósz
1 ek szójaszósz

Burgonyapogácsához

60 dkg főtt burgonya
2 ek szezámmag
4 ek tökmag
bors
napraforgóolaj a sütéshez
2 db tojás

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés