Tőkehal paradicsomos hagymával és sült krumplival

Tőkehal paradicsomos hagymával és sült krumplival

A tőkehal fellépése új köntösben! A körítés télies, tartalmas és nagyon finom.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2
Tejmentes étel

Elkészítés

A halat besózzuk, és a citrom levével bedörzsöljük, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Amíg pácolódik, elkészítjük a paradicsomos hagymát.

Olívaolajon világossárgára pirítjuk a hagymát a cukorral és sóval. Hozzáadjuk a paprikát, a fokhagymát, átforrósítjuk, és jöhet hozzá a paradicsompüré, amivel tovább pirítjuk. Belekerül a paradicsom, borsozzuk, sózzuk, paella fűszerkeveréket adunk hozzá és addig forraljuk, amíg főzelékszerű nem lesz.

Visszatérünk a halfilékhez. A filéket besózzuk, és duplán panírozzuk: először a lisztbe mártjuk, majd a felvert sózott tojásokba, ezután újra lisztbe forgatjuk, megint a tojás következik, végül a liszt, és forró olajban kisütjük.

A krumplikörethez a megfőtt, lehűlt burgonyát meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és aranysárgára sütjük benne a krumplit.

Tálalás

A halat, a paradicsomos ragut és a sült krumplit tálra rendezzük, citrommal és zöld fűszerrel díszítjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

8 db tőkehalfilé
1 db citrom
2 db tojás
20 dkg liszt
napraforgóolaj a sütéshez

Paradicsomos hagymához

30 dkg hagyma
1 db paprika
4 ek olívaolaj
2 tk cukor
2 db áttört fokhagymagerezd
30 dkg paradicsom, héj és mag nélkül, lecsepegtetve
1 ek sűrített paradicsom
őrölt bors
0.5 tk paella fűszerkeverék

Krumplikörethez

50 dkg burgonya
5 dl napraforgóolaj a sütéshez

Tálaláshoz

friss bazsalikom
vagy petrezselyemzöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés