Tengeri halfilé meleg cukkinisalátával

Tengeri halfilé meleg cukkinisalátával

Csajos buli lesz ma este? Vagy könnyű, mondhatni fogyókúrás ételt szeretne készíteni maguknak? Ez finom lesz. Elegáns lesz. Kalóriaszegény lesz.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 50 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

Előkészítés: A halfiléket besózzuk, megcsepegtetjük az egyik citrom levével, és egy órára hűtőbe tesszük.

Közben megtisztítjuk a zöldségeket; a hagymát apróra, a cukkinit kis kockákra vágjuk.

Sütés: Az olívaolajat felforrósítjuk egy teflon serpenyőben, és a szárazra törölt halak mindkét oldalát megsütjük benne. Kivesszük, megszórjuk a petrezselyem zöldjével, és melegen tartjuk. A visszamaradt olajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, az olívabogyót és a cukkinikockákat. Borsozzuk, megszórjuk oregánóval, a citromhéjjal, és magas hőmérsékleten hirtelen megsütjük. Vigyázzunk arra, hogy ne puhítsuk meg teljesen. Ha kész, sózzuk, és meglocsoljuk a másik citrom levével.

Tálalás

A halszeleteket tálra rendezzük a cukkiniraguval, tálalásnál meglocsoljuk olívaolajjal.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

4 szelet tengeri halfilé
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
60 dkg cukkini
10 dkg hagyma
10 dkg zöld olívabogyó
4 gerezd fokhagyma
2 db citrom
1 tk reszelt citromhéj
0.5 tk oregánó
4 ek olívaolaj
bors

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés