Hirdetés
Pisztrángfilé tormaszósszal, céklával és puliszkával

Pisztrángfilé tormaszósszal, céklával és puliszkával

Inkább késő ősszel, vagy télen készítse el ezt az ételt. És inkább olyanoknak, akiket nagyon szeret. Mert ez egyszerűen isteni.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 15 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2

Elkészítés

Egy előzetes megjegyzés: amennyiben egész pisztrángot vásárolt, és nem nagy mestere (még...) a pisztrángfilézésnek, tudunk segíteni: forduljon bátran honlapunk "praktikák" fejezetéhez, ott talál egy kis oktatófilmet a pisztrángfilézésről!

Előkészítés: A halfiléket besózzuk, megcsepegtetjük citromlével, és háromnegyed órára hűtőszekrénybe tesszük.

Ezalatt elkészítjük a tormaszószt, a céklát és a puliszkát. A tormaszószhoz egy kisebb edényben felforraljuk a tejszínt, belekeverjük a tormát, felfőzzük, majd utánaízesítünk. Mixerben teljesen egyneműsítjük.

Meghámozzuk a céklát, 1x1 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk. Egy megfelelő edényben, párolóbetét segítségével kevés vízben megpároljuk.

A puliszkához a tejet felforraljuk a vajjal, ízesítjük sóval, reszelt szerecsendióval; vékony sugárban hozzáöntjük a kukoricadarát, miközben habverővel folyamatosan keverjük egészen addig, amíg be nem sűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről és állni hagyjuk. Ha túl sűrű lenne, kevés tejet öntünk hozzá, és jól kikeverjük.

Sütés: Amikor mindezzel megvagyunk, elővesszük a halfiléket a hűtőből, leszárítjuk, belisztezzük és kevés olajon, bőrös felükkel kezdve megsütjük.

Megjegyzés: Amennyiben legközelebb csak a tejes puliszka receptjét keresi, egy másik étel kíséreteként, megtalálja honlapunk "Köretek" című részében is a leírását.

Tálalás

Tányérokra adagoljuk a tormaszószt, szórunk rá céklakockát, a puliszkát a tányér szélére öntjük, vagy evőkanállal formázzuk, és erre támasztunk rá adagonként két halfilét úgy, hogy egymást keresztezzék.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Halhoz

8 db pisztrángfilé
1 db citrom
10 dkg liszt a panírozáshoz
1 dl napraforgó olaj

Tormaszószhoz

20 dkg ecetes torma
2 dl főzőtejszín
cukor
ecet 10%-os

Céklához

40 dkg cékla

Puliszkához

0.5 l tej
10 dkg kukoricadara
1 ek vaj
reszelt szerecsendió

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés