Pisztrángfilé korianderes lila káposzta ágyon, kadarkával bolondítva

Pisztrángfilé korianderes lila káposzta ágyon, kadarkával bolondítva

Hal és vörösbor?! Meglepő párosítás, ez igaz! És milyen lenyűgöző ízhatást kapunk! Bátran, csak bátran! Bíró Gyula séf ötletét kövessük csak határozottan! Ígérjük, nem csalódnak egy cseppet sem! Csak éppen sűrű ismétlést követel majd a közönség!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 60 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A káposztával kezdjük. Egy lábosban olajat hevítünk, rádobjuk a káposztát. A narancs és a citromhéját lereszeljük. A káposztát megsózzuk, majd öntünk hozzá balzsamecetet. Fűszerezzük korianderrel és római köménnyel. A citrusok levét kifacsarjuk, hozzáöntjük a káposztához. A birsalmalekvárt is beletesszük.

Jöhet a hal! Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megsózzuk (!) a serpenyőt. A hal bőrét rajtahagyjuk, de beirdaljuk. A halat rátesszük a forró sós olajra; melléteszünk egy-egy rozmaringágat. Megsózzuk és megborsozzuk a hal felső oldalát, pár perc után megfordítjuk.

A káposzta közben megpárolódott kicsit; öntünk hozzá a borból és megborsozzuk. A halat félrehúzzuk a tűzről.

A keményítőt feloldjuk kb. 2 evőkanál vízben, majd hozzáadagoljuk a káposztához.

Tálalhatunk!

 

Tálalás

Káposztát halmozunk a tányérra, és ráhelyezünk két szelet halat, kicsit megdöntve. A rozmaringágakat is nekidöntjük, egy kis birsalmalekvárt is tányérra teszünk, megborsozzuk az egészet.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

80 dkg pisztrángfilé
1 kg lila káposzta
10 dkg vaj
őrölt koriander
őrölt római kömény
0.5 dl olívaolaj
10 dkg birsalmasajt
10 dkg citrom
10 dkg narancs
0.5 dl balzsamecet
2 db rozmaringág
1 dl kadarka
3 dkg étkezési keményítő
bors

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés