Pisztráng édesköményes zöldségágyon mandulavajas gnocchival

Pisztráng édesköményes zöldségágyon mandulavajas gnocchival

Ez az étel a „mindenképpen kipróbálandó” kategória élmezőnyében található. Finom, különleges, elérhető és egyáltalán nem bonyolult.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Tejmentes étel

Elkészítés

 

Előkészítés: A halakat pácoljuk, vagyis besózzuk és a citrom levével bekenjük, majd fél órát hűtőszekrényben állni hagyjuk.

Egy V-gyalu segítségével a hagymát és a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, az édeskömény torzsáját kivágjuk, majd úgy csíkozzuk, és a zöldségeket egy edényben összekeverjük.

Sütés: Négy megfelelő nagyságú alufólia darabot tépünk a tekercsből, elosztjuk rajtuk a zöldséges ragut, megsózzuk. A konzerv egész paradicsomot lecsepegtetjük, kicsit kinyomkodjuk, a zöldségekre tesszük és szintén megsózzuk.
A halak hasát meghintjük borssal, lestyánnal és beletesszük az édeskömény félretett zöld részét, a petrezselymet és a friss zsályát.

A halakat a zöldségágyra fektetjük. A fóliákat összecsomagoljuk először úgy, hogy a tetején még hozzá tudjuk adni a fehérbort, majd ezt követően úgy, hogy jól zárjanak, és 20 percre 170 fokosra előmelegített sütőbe tesszük a csomagokat.

A sütési idő leteltével a kiáramló gőz miatt óvatosan bontjuk ki a fóliát, és ellenőrizzük, hogy a hal és a zöldségek valóban megpuhultak-e. Ha nem, visszazárjuk a fóliát, és újabb 5 percre a sütőbe rakjuk a batyukat.

Amíg a pisztráng párolódik, elkészítjük a köretet: Vajon megpirítjuk a mandulát, és ebbe keverjük az előírás szerint megfőzött, és lecsepegtetett gnocchit; ha kell, sózzuk.

 

 

Tálalás

A halat tányérra tesszük, mellé rendezzük a zöldséget a szaftjával, illetve a gnocchit.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Halhoz

4 db pisztráng
1 db citrom
2 db édeskömény
20 dkg sárgarépa
10 dkg hagyma
20 dkg paradicsom, héj és mag nélkül, lecsepegtetve
4 ek fehérbor
1 ek friss, aprított rozmaring
1 ek friss, aprított lestyán
1 ek friss, aprított petrezselyemzöld
1 ek friss, aprított zsálya
bors
alufólia

Gnocchihoz

40 dkg gnocchi, félkész
4 tk vaj
2 ek mandulaforgács

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés