Őzragu gesztenyés meggymártással, rösztivel

Őzragu gesztenyés meggymártással, rösztivel

Bemutatunk három jó barátot: az őzhúst, a gesztenyét és a meggyet. Ők hárman szívesen ismerkednek. Jelen esetben a rösztivel!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 3 óra
Elkészítés nehézsége: 3
Elkészítés költsége: 3

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát felaprítjuk, a húst kockákra vágjuk.

Sütés: Az olajon aranysárgára pirítjuk a hagymát, rátesszük a húst és fehéredésig sütjük, közben hozzáadjuk a fűszereket: a fahéjat, a majoránnát, a kakukkfüvet, a szegfűszeget, a borsot, és sózzuk. Felöntjük a vörösborral, puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, vízzel pótoljuk. A gesztenyéket vízben megfőzzük, 20 dekát a mártásba teszünk, 10 dekát pedig a tejjel leturmixoljuk (a mártásból is lehet hozzátenni, úgy könnyebben megy), és a szószba keverjük  a meggylekvárral és a citromlével együtt. Pikáns, édeskés-savanykás mártást kell, hogy kapjunk.  A tálalás előtt a rókagombát megpirítjuk a vajon, sóval fűszerezzük.

Burgonyaröszti: A rösztihez a szalonnát kis kockára vágjuk és megsütjük, majd kivesszük a zsírjából. A burgonyát finomra reszeljük, és összekeverjük a szalonnapörccel, a tojással, a liszttel, a sóval, a borssal. Két kanál segítségével lapos lepénykéket formálunk a masszából, és a szalonna kisütött zsírján (amihez adhatunk még olajat) kisütjük. Ajánlatos teflon serpenyőt használni.

Tálalás

A ragut tányérokra adagoljuk, mellétesszük a rösztiket, és a rókagombával díszítjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

50 dkg őzhús (ragunak való)
30 dkg hámozott szelídgesztenye
10 dkg hagyma
4 ek napraforgó olaj
2.5 dl vörösbor
1.5 dl tej
2 ek meggylekvár (darabos)
3 ek citromlé
0.5 kk őrölt fahéj
1 tk majoranna
1 kk kakukkfű
2 db szegfűszeg
bors
10 dkg rókagomba (konzerv is lehet)
1 ek vaj

Burgonyarösztihez

60 dkg burgonya
1 db tojás
1 ek liszt
5 dkg szalonna
bors
napraforgóolaj a sütéshez

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés