
Krémes halcsemege
Gyorsan és tisztán egészségeset és finomat! Ez lehetne a mottója ennek az ételnek, ami teljes mértékben kiszolgálja a modern kori étkezési elvárásokat: nem kell sok időt tölteni sem a konyhában, sem a mosogatással, ugyanakkor ízletes, könnyű és egészséges étel kerül az asztalra!
Elkészítés
A busafiléket alaposan megmossuk, kb. 10 dkg-s szeletekre vágjuk. (Ha a fagyasztott tengeri halfilét választottuk, akkor vágjuk félbe.) A halat a tasak felső részében található sütőzsákba helyezzük, hozzáadjuk a megmosott és rózsáira szedett friss brokkolit (vagy a fagyasztott brokkolit), s egyenletesen ráhintjük a tasak alsó részében található MAGGI Fokhagymás csirkesült alapot. Körülbelül 1,5 dl főzőtejszínt hozzáadunk, lezárjuk a sütőzsák mellett található lezáró elemmel. Óvatosan, a haldarabokra ügyelve összerázzuk. Hőálló tálba tesszük, majd előmelegített sütőben, 180–200 °C-on 30 percig sütjük a sütő alsóbb rácsán, hogy sütés közben a kissé felfújódott sütőzsák ne érintkezzen a sütő egyik részével sem.
Tálalás
Tálaláskor a halat, brokkolit meglocsoljuk a saját levével. Vajas burgonyapürével vagy párolt rizzsel körítjük.