Hirdetés
Garnéla burgonyával, paprikával és cukkinivel

Garnéla burgonyával, paprikával és cukkinivel

Elegáns, gyors, könnyed és ugyanakkor kifejezetten egészséges főételt szeretne tálalni családjának, barátainak? Akkor itt az ideális megoldás! A zöldségek és a tenger gyümölcsei összefogása a válasz a fent említett elvárásokra.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc + 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 2010 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát héjában feltesszük főni, ha megfőtt, váltott hideg vízben lehűtjük, majd meghámozzuk, és nagy kockákra vágjuk. A hagymát először kettévágjuk, majd szálasra aprítjuk, a cukkinit és a paprikát kicsit vastagabban felszeleteljük.

Sütés: Wokban felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a burgonyát. Ha kész, szűrőkanállal kivesszük és félretesszük. A hagymát, a paprikát és a cukkinit ebben a sorrendben a wokba tesszük úgy, hogy nagyjából kétpercenként kövessék egymást, és erős tűzön sütjük. Belekeverjük a paradicsompürét, fűszerezzük a fokhagymával, az oregánóval, a sóval, a borssal, a chilivel, és amikor a paradicsom illatozni kezd, hozzáadjuk a garnélát és a krumplit, majd jól összepirítjuk.

Tálalás

A tányérokra adagolt ételt megszórjuk petrezselyemzölddel, és citrommal díszítjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

50 dkg garnéla héj és bél nélkül
50 dkg főtt burgonya
4 ek olívaolaj
1 db kaliforniai paprika, piros
10 dkg cukkini
10 dkg hagyma
6 gerezd áttört fokhagymagerezd
1 tk sűrített paradicsom
aprított chilipaprika
1 tk oregánó
bors

Tálaláshoz

1 csokor petrezselyemzöld
1 db citrom

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés