Hirdetés
Áfonyás szarvas bélszín gyömbéres narancsos sütőtökös krokettel, vörösboros fügével

Áfonyás szarvas bélszín gyömbéres narancsos sütőtökös krokettel, vörösboros fügével

Pompás ízkombinációt tár elénk a Silvanus Hotel séfje! A hosszú cím ellenére is állíthatjuk: nem is lesz olyan bonyolult, ráadásul garantáltan megéri a fáradságot!!!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 15 + 60 perc
Elkészítés nehézsége: 3
Elkészítés költsége: 3

Elkészítés

A sütőtökös krokett előkészítésével érdemes kezdeni, mégpedig úgy, hogy feltesszük főni a megpucolt és kockára vágott burgonyát sós vízben, a sütőtököt pedig ugyancsak megpucolva és kockákra vágva, sütőben sütjük 20 percen át, 160°C-on.

Az előkészített szarvas bélszínt sóval, borssal ízesítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és a fűszerezett szarvas bélszínt elősütjük úgy, hogy minden oldalán pírt kapjon. Előmelegített sütőbe áttesszük, és 180°C-on 10-12 percig sütjük.

Folytathatjuk az áfonyamártással: az áfonyát kevés vízben a szegfűszeggel, a fahéjjal és a cukorral összefőzzük; kevés étkezési keményítővel sűríthetjük. Ha készen van, félrehúzzuk.

A vörösboros fügével még kevesebb a tennivalónk: a fügéket egészen egyszerűen "nyakon öntjük" a vörösborral, és abban puhára pároljuk.

Az időközben megfőtt burgonyát és a megsült sütőtököt áttörjük, sózzuk, hozzáadjuk a frissen reszelt gyömbért és narancshéjat, a tojás sárgáját és a lisztet. Laza állagú kroketteket gyúrunk belőle, amiket a zsemlemorzsában megforgatunk. Bő olajban kisütjük őket.

A készre sütött bélszínt a színesbors keverékbe hengergetjük.

Már csak tálalnunk kell!

Tálalás

A szarvasbélszínből szép szeleteket vágunk, mellé tesszük a kroketteket, a párolt fügét és kínálunk hozzá áfonyamártást. Jó étvágyat!!!

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Szarvas bélszínhez:

1 kg szarvas bélszín
őrölt bors
színes borskeverék
1 dl olívaolaj

Áfonya mártáshoz:

125 g áfonya (friss)
őrölt szegfűszeg
4 dkg cukor
őrölt fahéj
2 dkg étkezési keményítő

Kroketthez:

50 dkg sütőtök
25 dkg burgonya
5 dkg liszt
fél narancs reszelt héja
2 dkg friss gyömbér
0.5 l napraforgó olaj
kevés zsemlemorzsa
2 db tojás sárgája

Vörösboros fügéhez:

friss füge
vörösbor
őrölt szegfűszeg

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés