Mallorcai halászok kedvence
Elkészítés
A hozzávalókat megmossuk, tisztítjuk. Ha élő kagylónk van, akkor azt váltott vizben mossuk a kagylókban levő homok miatt. A hagymát apróra vágjuk, a zöld spárgát megpucoljuk, és háromujjnyi darabokra vágjuk. A gombát szeleteljük, a paprikát kockázzuk, a fokhagymát áttörjük. A citromokat nyolcadoljuk és a petrezselymet aprítjuk. Ha mindent előkészítettünk, a bográcsba öntjük az olajat, és amikor meleg, beledobjuk a hagymát; éppen csak megfuttatjuk, és már adjuk is hozzá a paprikát, majd a gombát. Pár perc után, amikor a gomba elkezd vizet ereszteni, felöntjük a passzírozott paradicsommal, fokhagymázzuk, sózzuk, fűszerezzük oregánóval és a paella fűszerkeverékkel, és kis vizet öntünk alá. Miután felforrt, beletehetjük a tenger gyümölcseit, a kagylókat, majd a spárgát, és az olívát is. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű raguszerű állaga legyen. Erős tűzön főzzük. Amikor a kagylók kinyíltak, hozzákeverjük a citromot és a petrezselyemzöldet, és lehet is tálalni.
Tálalás
A ragut tányérokra szedjük, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és fehér kenyérrel tálaljuk.