Kolbászos csülkös keménylebbencs bográcsban (Lajosmizsén a Tanya Csárdában)

Kolbászos csülkös keménylebbencs bográcsban (Lajosmizsén a Tanya Csárdában)

Az egész napi szabadban végzett munkához kellett az energia. Megmutatjuk, hogy hogyan is készül egy igazi, tartalmas keménylebbencs, úgy emberesen! Ha a Tanya Csárdában járunk, érdemes megkóstolni!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 20 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Tejmentes étel

Elkészítés

A mangalica szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, kisütjük benne a felcsíkozott húsos szalonnát és megpirítjuk rajta a házi tépett tésztát. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, pirítjuk egy kicsit. Teszünk bele fokhagymát, tovább pirítjuk, majd a fűszerpaprikával megszórjuk. Kevés füstölt lét adunk hozzá. Beletesszük a felaprított zöldséget, felkarikázott kolbászt, a felkockázott burgonyát, a petrezselyem és zellerzöldet összevágva. Mindezt összekeverjük és felöntjük vízzel úgy, hogy ellepje a hozzávalókat. Ha kevés a füstölt lé, még vizet adhatunk hozzá. Ezt követően gazdagon fűszerezzük és készre főzzük. Ha nem lenne elég sós a füstölt létől, utánsózzuk.

Tálalás

Bográcsból tálaljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

5 dkg zsír
5 dkg füstölt szalonna
mangalica
30 dkg lebbencs tészta vagy kockatészta
vagy házi tépett tészta
5 dkg hagyma
10 dkg paprika
10 dkg paradicsom
10 dkg húsos füstölt szalonna
füstölt kolbász
füstölt lé
50 dkg burgonya
áttört fokhagymagerezd
édes fűszerpaprika
őrölt kömény
őrölt bors
2 dkg csípős paprika
piros és zöld, egészben
1 csokor zellerzöld
1 csokor petrezselyemzöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés