
Grillezett csirkemell nyárs gyömbéres szójacsíra salátával
Elkészítés
Pácolás:
A csirkemellet 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Összekeverjük a fűszerkeverékkel és az olívaolajjal, és egy műanyag edénybe tesszük, amelynek teteje is van. Szorosra nyomkodjuk, hogy ne maradjon levegő a kockák között. A legfelső húsokra szorosan rányomunk egy darab folpack fóliát, így magakadályozzuk, hogy a legfelső húsok a levegővel érintkezzenek. Lefedjük a tálat vagy dobozt, és másnapig a húst a hűtőszekrényben érleljük.
A hús grillezése előtt elkészítjük a salátát:
A sárgarépát lereszeljük például egy almareszelőn, de lehet apró vékony csíkokra vágni, vagy erre alkalmas gyalun zsülienre reszelni. Ki hogyan szereti. A hagymát félbe vágjuk, majd vékony szeleteket vágunk vagy gyalulunk belőle. Egy salátástálba öntünk körülbelül 2 dl salátalevet, habverővel elkeverjük benne a kurkumát, majd beleforgatjuk a csírát, a hagymát és a sárgarépát.
A húskockákat kivesszük az olajból, hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, majd nyársakra húzzuk a kockákat, és minden oldalról megsózzuk. A forró grillre tesszük és körbesütjük körülbelül 5-6 perc alatt. A sütési idő nagyban függ a grill hőmérsékletétől.
Tálalás
A kész nyársakat tálra szedjük, a salátát. Citromfelekkel és kis vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.