Hirdetés
Faszénen grillezett sertéstarja mexikói grillszósszal

Faszénen grillezett sertéstarja mexikói grillszósszal

A szabadtéri sütések nagy klasszikusa a tarja. Finom, szaftos hús, igazán a grillre termett! Íme OZ (egyik) verziója!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 10 perc + 24 óra + 15 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 4122 kcal
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A tarjaszeleteket bevagdossuk a szélein, ahol az inak futnak a húson. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, és egy műanyag edénybe tesszük, amelynek teteje is van; mindegyik húst megöntözzük olajjal. Szorosra nyomkodjuk a szeleteket, hogy ne maradjon közöttük levegő. A legfelső szeleteket még külön is beolajozzuk, és egy darab folpackot szorosan rányomunk, így megakadályozzuk, hogy a levegővel érintkezzenek. Legalább egy órán át, de akár egy napon át is, a hűtőszekrényben érleljük a húst.

A hús sütése előtt, amíg a faszén eléri a megfelelő, "izzó" állagát, összeállíthatjuk a mexikói grillszószt. Ehhez felvágjuk apróra a hagymát és hozzákeverjük az összes többi hozzávalót.

A hússzeleteket lecsöpögtetjük, megsózzuk mindkét oldalukat, és a forró grillen megsütjük, oldalanként körülbelül 4-5 perc alatt (a sütési idő hozzávetőleges: függhet a grill hőmérsékletétől, a hús minőségétől és a hús vastagságától is!).

 

Tálalás

A hús mellé teszünk egy kanálka mexikói grillmártást, és tetszés szerint, kenyérrel vagy friss salátával tálalhatjuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

A húshoz

8 szelet sertéstarja
2 dl olívaolaj
8 tk fűszerkeverék

A fűszerkeverékhez

1 tk hagyma granulátum
2 tk fokhagyma granulátum
4 tk majoranna
2 tk őrölt kömény
1 tk bors

A mexikói grillmártáshoz

4 ek ketchup
4 ek ajvár
1 ek mustár
2 ek hagyma
1 tk őrölt szegfűbors
1 tk chilipor

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés