Bárány keftédes (keftédesz) - hamburger
Elkészítés ideje:
1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 2
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel
Elkészítés
A bárányhúst a faggyújával együtt kétszer megdaráljuk, majd a fűszerekkel, az olívaolajjal összekeverjük, és 10 percig gyúrjuk. Utána elkészítjük a saláta hozzávalóit. A paradicsomot nagyobb kockára vágjuk, a hagymát szintén, a salátát tépkedjük és ezeket egy salátástálba tesszük, de nem fűszerezzük még. A húsból tenyérnyi lapos pogácsákat formázunk olajos kézzel, és a forró grillre tesszük. Oldalanként 2 – 3 perc a sütési idő, de ez nagyban függ a grill hőmérsékletétől! Míg a keftédesek sülnek, a salátát sózzuk, petrezselymezzük, meglocsoljuk borecettel és bőségesen olívaolajjal, jól összekeverjük.
Tálalás
Tányérokra rendezzük a keftédeseket, mellétesszük a salátát, az olívabogyót és egy fél citromot.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
1 kg báránylapocka
(finomra darálva, faggyújával együtt)
2 tk só
2 ek olívaolaj
plussz a kenegetéshez
4 tk fűszerkeverék
Fűszerkeverékhez:
2 tk hagyma granulátum
2 tk fokhagyma granulátum
0.5 tk őrölt bors
2 tk szárított rozmaring
1 tk majoranna
2 tk oregánó
1 tk szárított bazsalikom
1 tk chilipehely
0.5 tk őrölt babérlevél
Tálaláshoz:
4 db citrom
1 maroknyi olívabogyó
saláta
Salátához:
4 db paradicsom
1 db hagyma
1 db fejes saláta
borecet
olívaolaj
só
petrezselyemzöld