Töltött tojás

Töltött tojás

Húsvétkor szinte kikerülhetetlen. Íme a mi variációnk. Ott a helye az ünnepi asztalon!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 1
Kalóriaérték 4 adag esetén: 2014 kcal
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A tojásokat hideg vízben feltesszük főni. A forrástól számítva 20 percig főzzük lassú forralással. Utána leöntjük róla a forró vizet, és hideget csorgatva rá, kihűtjük. Amíg a hideg vízben vannak, a héjukat kicsit megtörjük. Miközben a tojások hűlnek, elkészítjük az almás salátát. Az uborkát összevágjuk, a hagymát is. Sózzuk, cukrozzuk. Beletesszük a (házi) majonézt és a tejfölt is. Az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Belekeverjük a mártásba.

A hideg tojásokat meghámozzuk, kettévágjuk, a sárgájukat kivesszük. A sonkát, a petrezselymet, a snidlinget apró kockára vágjuk, és összekeverjük a tojások sárgájával, mustárral, majonézzel, joghurttal, majd sózzuk, borsozzuk. Krémesre keverjük a tölteléket, és a tojásokba halmozzuk.

Tálalás

Az almás mártást tálra rendezzük, és erre ültetjük a tojásokat a töltelékkel lefelé. Paradicsomokból „gombakalapokat“ vágunk, és a tojásokra rakjuk. A vajból pöttyöket teszünk a paradicsomra, és a tojások mellé egy kis petrezselymet szúrunk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

4 db tojás
5 dkg füstölt sonka
2 tk házi majonéz
1 ek joghurt
vagy tejföl
1 tk mustár
2 tk snidling
bors

A salátaalaphoz

20 dkg alma
5 dkg hagyma
10 dkg ecetes uborka apróra vágva
10 dkg házi majonéz
10 dkg tejföl
vagy joghurt
1 tk cukor
1 tk mustár

A tálaláshoz

4 db paradicsom
1 tk vaj
1 csokor aprított petrezselyemzöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés